Hvordan fungerer GREP for jobbsøkere?

Ingen beskrivende tekst lagt til

GREPs hovedoppgave er å folk i varig arbeid. Hvis du vil ha hjelp til å få arbeid kan vi hjelpe deg. Det er NAV som søker deg inn hvis de tror GREP kan gi deg den rette bistanden. Du må påregne noe ventetid før du kan starte opp.

Vi kan tilby deg individuelle løsninger for å nå målet om arbeid. Det må selv være villig til å få og beholde en jobb.

 

Hvordan søke seg inn i GREP?

GREPs hovedkunde er NAV, og alle søknader går igjennom dem. Hvis du ønsker bistand av GREP for å få og beholde arbeid, må du oppsøke ditt lokale NAV kontor og snakke med din saksbehandler der. Dersom NAV synes GREP er en god løsning for deg, vil de, sammen med deg, skrive en søknad til GREP. Unntaket er for skoleelever, der det er videregående skole som søker inn.

 

Ventetid

Det er noe ventetid i GREP, avhengig av våre ulike tilbud. Det enkleste er å ta kontakt med GREP via telefon eller mail for å forhøre deg om dette.

 

GREP tilbyr deg hjelp til

  • Å avklare dine arbeidsevner
  • Å avklare dine eventuelle behov for utdanning
  • Hjelp til å lage din egen plan for å komme i arbeid
  • Individuelle samtaler
  • Vi samarbeider med leger og behandlere og vet at det er mye positiv helse i arbeid
  • Arbeidsutprøving hos over 600 samarbeidende bedrifter i Grenland
  • Vi har nettverk til arbeidsgivere i hele landet, gjennom Ringer i vannet

 

Hva må du selv gjøre?

Du må selv ønske å jobbe. Noen har kort vei tilbake til arbeidslivet, andre har aldri vært en del av en arbeidsplass. For de aller fleste jobber i dag kreves det utdanning. Veien til arbeid kan derfor, for svært mange, gå igjennom skole. Vi kan hjelpe deg å finne veien til varig arbeid, men du må selv gå alle stegene som trengs. Vår motivasjon er alle de menneskene som hvert år forlater GREP med en arbeidskontrakt i handa, og med den, muligheter til å leve det selvstendige livet de selv ønsker.